Генерал-губернаторът на Нова Зеландия Синди Киро и министър-председателят Джасинда Ардърн са

...
Генерал-губернаторът на Нова Зеландия Синди Киро и министър-председателят Джасинда Ардърн са
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия е под карантина

Генерал-губернаторът на Нова Зеландия Синди Киро и министър-председателят Джасинда Ардърн са сложени под карантина, откакто евентуално са влезнали в контакт с човек, инфектиран с ковид, съобщи RNZ.

Кабинетът на министър-председателя и кабинетът на генерал-губернатора означават, че политиците се усещат добре и не са записали появяването на Коронавирус признаци, а диагностичните им проби за ковид са негативни. Ако диагнозата им не бъде доказана през идващите 24 часа, Киро и Андърн ще могат да се върнат към естествения си живот още във вторник, 1 февруари.

В Нова Зеландия продължава да се следи малко, само че непрекъснато повишаване на броя на инфектираните с ковид, като през последните 24 часа лекарите са удостоверили диагнозата на 103 инфектирани. Има и още един смъртен случай, обвързван с COVID-19, с което общият брой на смъртните случаи, породени от заболяването в страната, доближи 53. Общият брой на инфектираните от началото на пандемията е 16 286 души. По данни на новозеландското министерство на опазването на здравето 93% от популацията над 16 години (3,92 милиона души) в страната е изцяло имунизирано.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР